Curator : fișa postului.

 

Curatorii sunt responsabili de asamblarea, catalogarea, administrarea și prezentarea / afișarea colecțiilor artistice și culturale. Unele muzee conduc programe de voluntariat sau oferă locuri de muncă. Curatorii sunt responsabili de o colecție de exponate într-un muzeu sau o galerie de artă.

Un curator (din latină: cura, însemnând „a avea grijă”) este un manager sau un supraveghetor. În mod tradițional, un curator sau deținător al unei instituții de patrimoniu cultural (de exemplu, galerie, muzeu, bibliotecă sau arhivă) este un specialist însărcinat cu colecțiile unei instituții și implicat cu interpretarea materialului de patrimoniu.

O diplomă de licență în artă, istorie, arheologie, studii muzeale sau un domeniu aferent este cerința minimă de educație pentru curatorii muzeului . Preferința este un master și / sau 4-5 ani de experiență profesională. Un doctorat este necesar pentru unele poziții de nivel superior.

Pentru a deveni curator la un muzeu național, este necesar un doctorat , la fel ca aproximativ cinci ani de experiență în domeniu. Piața este competitivă, standardele academice sunt foarte ridicate. Diplomele de absolvire includ știința restaurării, curateria, istoria artei, istoria, chimia și administrarea afacerilor.

Conform sondajului național de compensare din 2011 al Asociației Canadiene a Muzeelor, salariul mediu național pentru un director / curator al muzeului a fost de 68.559 dolari pe an, pentru un curator senior a fost 63.492 dolari, un curator intermediar a înregistrat o medie de 51.151 dolari, în timp ce un curator junior a câștigat în medie 42.243 dolari.

În timp ce majoritatea posturi necesita un grad de colegiu, galerii mai mici pot necesita doar o diplomă de licență în artă sau arta istorie. Organizațiile mai mari necesită de obicei un master sau doctorat în artă sau istoria artei.